Skyhigh TV

Nieuws

Nieuw programma op Omroep MAX en NPO1: Tour de celeb

Op woensdag 18 juli, om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX de éénmalige special Tour de Celeb uit. In het programma fietsen zes bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en onderzoek naar de genezing van nierziekten te versnellen.

De zes bekende Nederlanders staat een officiële Tour de France-etappe met vier ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie, te wachten. Ze krijgen twee maanden de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen. De bekende Nederlanders worden ieder gekoppeld aan een nierpatiënt waar ze voor gaan fietsen. Deze zes nierpatiënten weten alles van strijd, van vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe zullen zij de fietsers mentaal bijstaan.

De deelnemende BN'ers zijn presentator Jaap Jongbloed, acteur Leo Alkemade, musicalactrice Carolina Dijkhuizen, journalist Tijs van den Brink, presentator Kees Tol en olympisch schaatskampioen Esmee Visser. Zij zullen een etappe van 169 kilometer met vier steile beklimmingen fietsen.

Over de Nierstichting
Voluit leven is voor nierpatiënten niet vanzelfsprekend. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te kunnen genezen en nierpatiënten hun leven terug te geven.

Tour de Celeb
Woensdag 18 juli 2018
Om 20.30 uur op NPO 1

Tour de Celeb wordt mede mogelijk gemaakt door de Nierstichting

Wouter Cornet