Skyhigh TV

Nieuws

Enthousiaste leerkrachten gezocht voor nieuw NPO1 programma

Skyhigh TV is momenteel bezig met een leuk nieuw positief tv-programma voor NPO 1 en EO. Het programma richt zich op het contact tussen een meester of juf, één van hun basisschoolleerlingen en zijn of haar ouders. 

Kan je het gedrag van het kind niet altijd verklaren en zou je willen onderzoeken wat daar aan ten grondslag ligt? Loopt het contact met zijn of haar ouders een beetje stroef en zou het wel een impuls kunnen gebruiken?

Zou je soms de ouders en het kind nog beter willen begrijpen? In dit programma hopen we stil te staan bij tomeloze inzet van leerkrachten en hoe zij elke dag weer proberen begeleiding op maat te geven.

In ons programma willen we de meester of juf letterlijk twee dagen mee laten draaien in het gezin. Hierdoor komt er meer inzicht in de thuissituatie van zowel het kind als de ouders. Door elkaar op een leuke manier buiten de klas te leren kennen, krijgt zowel de leerkracht als het gezin een positieve boost om op een andere manier naar elkaar te kijken en hierdoor meer met elkaar te kunnen bereiken.

Het doel is dat het kind zich uiteindelijk meer begrepen en daardoor prettiger voelt in de klas. En dat de band tussen de ouders, het kind en de meester of juf sterker wordt, waardoor het kind beter begeleid kan worden en het contact met de ouders soepeler verloopt.

Alles gaat uiteraard in goed overleg met de directie, de betreffende leraar of lerares en de ouders en het kind. Het moet voor iedereen vooral een hele leuke ervaring worden!

Vrijblijvend meer informatie voor jezelf of een collega? mail naar school@skyhightv.nl of app de redactie op 06-21590425

Wouter Cornet