Skyhigh TV

Nieuws

Break Free wint TV Beeld!

Michiel van Erp overhandigde aan de makers van Break Free de award voor beste factual programma.

Break Free weet volgens de vakjury van een verdrietig gegeven een prachtig en inspirerend document te maken, perfect aansluitend op de belevingswereld en het aspiratieniveau van de jonge kijker van NPO3 en BNN. Avontuurlijke jongeren in de kracht van hun leven worden retrospectief gevolgd bij het najagen van hun droom – daarbij nietsontziend, vol levenslust en regelmatig thrill seeking als de doelgroep en het leven zelf. Op exact de juiste momenten krijgt de kijker informatie en scènes die hij of zij op dat moment nodig heeft, maar ook niets meer waardoor de spanningsboog continu op peil blijft. De serie is een positief geluid binnen de televisiewereld waar ellende vaak de boventoon voert en is daarnaast als het leven zelf: groots en meeslepend, inclusief de vaak betekenisvolle levenslessen die deze jonge avonturiers achterlieten, omdat zij het niet meer kunnen navertellen. Een heroïsch en sterk beginpunt dat tot de verbeelding spreekt, kracht geeft aan nabestaanden en kijkers stimuleert om toch vooral ook eigen dromen na te jagen. 

Wouter Cornet