Skyhigh TV
break-free-over-verongelukte-mh17-reizigers.jpg

Break Free

Break Free MH17

Break Free MH17

Ieder jaar vertrekken duizenden jongeren naar een verre bestemming. In Break Free zien we iedere aflevering een Indringend portret van een jongere die uit de sleur van het dagelijks bestaan breekt door op avontuur te gaan in het buitenland maar daarbij op tragische wijze om het leven is gekomen.

Speciale serie 'Break Free: MH17'

In het vierde seizoen van Break Free staan vijf jonge passagiers van de MH17-vlucht centraal. Het toestel stortte vijf jaar geleden neer in Oekraïne, op 17 juli 2014. Familie en vrienden vertellen hierin de levensverhalen van Tallander Niewold (22), Sascha Meijer (24), Paul Goes (33), Darryl Gunawan (19) en Laurens van der Graaff (30). Zij waren allen op weg naar Azië, om de reis van hun leven te maken.

Break Free MH17 is een indrukwekkend eerbetoon waarin nabestaanden troost putten door het ervaren van de reis die deze jonge mensen wilden maken.

In de BNNVARA-documentaireserie Break Free gaat het over wie deze jongeren waren en waarom ze deze reis zo graag wilden maken. Samen met familie en vrienden houdt Break Free de herinnering levend door met naaste familieleden in het spoor te reizen van de overleden jongere. Vorig jaar won de documentaireserie een TV Beeld in de categorie Best Factual. De jury noemde Break Free: 'Prachtig, inspirerend, groots en meeslepend'.

Break free is een idee van Geertjan Lassche