Skyhigh TV
anorexia eetclub3.jpg

Anorexia Eetclub

Anorexia Eetclub

Anorexia Eetclub

In Anorexia Eetclub gaan zes dappere jongeren met anorexia nervosa, die in verschillende fasen van hun herstel zitten, proberen om onder begeleiding van een diëtiste te koken en vormen een kookklas. Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte en in hun wil om te herstellen.

Het doel is dat de jongeren elkaar gaan helpen en steunen in de wens om samen een normale maaltijd te bereiden. Na het boodschappen doen en het koken gaan de deelnemers aan tafel, waarna alle borden hopelijk leeg achterblijven.

Het programma is gemaakt in samenwerking met de Rintveldkliniek (kliniek voor eetstoornissen) die jaarlijks 25000 jongeren behandelt met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte. De kookklas is een bestaande methode die zij als onderdeel van hun totale behandeling aanbieden.

Voor de selectie voor het programma is eerst overleg geweest met de behandelaars van de jongeren, en indien minderjarig ook de ouders. Daarnaast werd elke potentiele deelnemer voorgelegd aan de Rintveldkliniek, die aangaven of zij dachten dat de desbetreffende persoon geschikt was voor de kooktraining en deelname aan het televisieprogramma.

De jongeren mochten voortijdig stoppen als deelnemer van eetclub. Eén van de deelnemers heeft dit gedaan. De andere vijf deelnemers hebben voor uitzending alle afleveringen gezien en hun goedkeuring gegeven.

De Anorexia Eetclub werd uitgezonden in november en december 2018